Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Rijhuis opent tweede vestiging in Sittard-Geleen!

Ik wil bij deze het heugelijke nieuws met jullie delen dat het vanaf nu definitief is: we zijn verhuisd met onze rijschool en hebben nu een 2e vestiging in Sittard erbij!!

Hallo allemaal,

Ik wil bij deze het heugelijke nieuws met jullie delen dat het vanaf nu definitief is: we zijn verhuisd met onze rijschool en hebben nu een 2e vestiging in Sittard erbij!! Als jullie al eens een kijkje hebben genomen op onze website www.hetrijhuis.nl zien jullie al snel dat we vanaf nu 2 vestigingen hebben nm. in Hoensbroek en in Sittard. Ik zal jullie in deze blog uitleggen hoe dit ontstaan is. Overigens, wil dit zeggen dat we niet meer actief zijn als rijschool Heerlen, rijschool Hoensbroek etc. en alleen nog maar als rijschool Sittard en rijschool Geleen? Nee hoor juist niet, maar eerst even een stukje uitleg over de geschiedenis en de hedendaagse werkwijze van de rijscholen in Zuid-Limburg.

Geschiedenis van rijschoolbranche

Als we kijken naar het verleden van de rijschoolbranche kunnen we constateren dat er vroeger veel minder rijscholen waren dan hedendaags. Vroeger was het zo dat als je in Sittard woonde dan zocht je automatisch naar een rijschool in Sittard en was het ook normaal dat je via mond op mondreclame bij een betreffende rijschool terecht kwam, omdat het aanbod van rijscholen minder was en hierdoor dus ook de keuze. Het nadeel hiervan was dat je als zoekende klant juist doordat de keuze minder was je vaak afhankelijk was van de desbetreffende rijschool (dit terwijl je misschien wel helemaal niet overweg kon met de rijinstructeur). Ook was er voor een rijschool weinig concurrentie waardoor deze toch min of meer een monopolypositie had in het desbetreffende dorp. Het gevolg hiervan was dat er door de weinige concurrentie een rijschool hier dan ook het prijzenpakket op kon aanpassen (in zijn voordeel welteverstaan).


Tegenwoordig zijn er ontzettend veel rijscholen bijgekomen

Kijkend naar de periode tussen 2009 en 2013 is er een toename van 46,4 % aan rijscholen. Ook het aantal rijinstructeurs is schrikbarend toegenomen. De afgelopen 10 jaar is hier een stijging van 43,5 % waargenomen. Hierdoor veranderd de markt zodanig dat rijscholen verplicht zijn om een andere strategie in te nemen en het dan ook niet meer alleen moeten hebben van plaatselijke klanten, maar het globaal iets meer moeten gaan verspreiden over een groter gebied. Wij van Autorijschool Het Rijhuis zijn al goed gevestigd als autorijschool in Heerlen, autorijschool Hoensbroek tot zelfs als autorijschool Valkenburg toe. Door onze verhuizing willen we ons als autorijschool ook vestigen gaan in Sittard/ Geleen en omstreken.

En dan nu de verhuizing

Waarom zijn wij verhuisd naar Sittard?

De belangrijkste reden voor onze verhuizing is dat we meer van de stedelijke gezelligheid willen gaan genieten. De stad Sittard heeft een heel gezellig centrum waar het goed vertoeven is. Daarbij heeft Sittard een mooi historisch verleden en is Sittard de op 1 na oudste stad van Limburg. Ook is Sittard eigenlijk wel een kleine studentenstad. Kijkend op HBO niveau heb je hier Hogeschool Zuyd met als afdeling HEAO en een faculteit Gedrag en Maatschappij. Daarnaast is er in Sittard een grote lerarenopleiding gevestigd van Fontys Hogescholen. Deze hogeschool herbergt in Sittard ook een centrum voor Theologie en Pastoraat, gelieerd aan de een HBO-opleiding Theologie en Levensbeschouwing. Fontys Hogescholen, Hogeschool Zuyd en gemeente Sittard-Geleen organiseren sinds enkele jaren de studentenintroductie Sittard-Geleen. Het spreekt voor zich dat dit voor ons als rijschool Sittard/Geleen een potentiele doelgroep is.

CBR

Het voordeel voor zowel de cursist die bij ons een opleiding volgt als ook voor ons als rijschool, is dat het CBR voor het aanvragen en afleggen van het praktijkexamen CBR-rijbewijs B, er zowel in Heerlen als ook in Sittard een praktijkexamenplaats is.

Dus altijd in je eigen vertrouwde omgeving autorijles nemen en ook je examen rijbewijs B in dezelfde omgeving afleggen. Overigens is het theorie-examen rijbewijs B alleen te behalen in Maastricht (dichtsbijzijnde plaats). Ik hoop dat ik jullie een duidelijke uitleg heb kunnen geven waarom we overgegaan zijn van 1 vestiging met onze rijschool in Heerlen/ Hoensbroek naar een 2e vestiging van onze rijschool in Sittard/Geleen.

Uiteraard hoop ik je snel als klant te mogen begroeten.

Zijn er nog vragen of onduidelijkheden dan hoor ik het graag van je. Je kunt me altijd bereiken via WhatsApp 06-42208519, mail of laat je nummer achter op onderstaande link dan wordt je gegarandeerd teruggebeld!

http://www.hetrijhuis.nl/contact

 

 

 

Meer berichten

Lees hieronder nog meer berichten in ons blog.

  • Hoe is een autorijlespakket opgebouwd?

    Wil jij autorijles gaan nemen en wil je weten wat dit kost? Als je verschillende rijscholen vergelijkt zie je altijd andere prijzen? Hoe kan dit en wat heb je nu echt nodig? Ik leg het jou hier uit... lees meer

  • Een nieuwe rijlesauto

    Na 5 jaar met veel plezier te hebben gereden in mijn Volkswagen Polo, wordt het toch echt tijd voor een nieuwe lesauto. Veel cursisten hebben hun rijbewijs B behaald in de Polo maar deze is nu aan vervanging toe. Lees hier welke auto het is geworden lees meer

  • Autorijschool Het Rijhuis Sittard, Heerlen bestaat 5 jaar!

    Ik heb een leuk nieuwtje: Onze autorijschool Het Rijhuis bestaat deze maand 5 jaar, jawel hoor je leest het goed 5 jaar!!! De afgelopen 5 jaar waren bewogen jaren met ups en downs waarin ik een hoop geleerd heb over het runnen van een rijschool. lees meer