Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Hoe is een autorijlespakket opgebouwd?

Wil jij autorijles gaan nemen en wil je weten wat dit kost? Als je verschillende rijscholen vergelijkt zie je altijd andere prijzen? Hoe kan dit en wat heb je nu echt nodig? Ik leg het jou hier uit...

Herken jij jezelf in het volgende?

Je wilt graag je autorijbewijs B gaan halen. Vervolgens ga je je oriënteren naar de kosten van de autorijlessen. Je komt in een hele aparte wereld terecht. De prijzen van een autorijles en de verschillende lespakketten vliegen je om de oren. Je bent waarschijnlijk bij verschillende rijscholen in Zuid-Limburg gaan kijken en hebt gezien dat de lespakketten niet overal hetzelfde zijn qua inhoud en ook qua prijzen. Daardoor wordt het nog moeilijker om een juiste keuze te maken.

Als je alleen al kijkt naar de rijscholen in Sittard/Geleen en de rijscholen in Heerlen dan zie je al een gigantisch verschil wat betreft de inhoud van een lespakket en de totale kosten om het autorijbewijs te kunnen halen. Hoe moeilijk kunnen rijscholen het je maken? Niet getreurd, ik zal je in deze blog proberen een handje te helpen door een korte uitleg van ons lespakket te geven zodat het een stuk duidelijker voor je wordt.

Vaak krijg ik van mensen te horen dat ze een lespakket duur vinden (wist je trouwens dat je bij ons een lespakket altijd in termijnen kunt betalen zonder extra kosten?).  Het is ook een enorm bedrag dat je ‘zomaar’ even moet ophoesten, zonder dat je eigenlijk weet wat er precies in een pakket zit en waarvoor dit allemaal zo belangrijk is.

De opbouw van een lespakket

Een lespakket is precies wat het woord zegt: een pakket waarmee je rijlessen neemt met als doel: het behalen van je rijbewijs. Ik zal jullie nu gaan uitleggen hoe het lespakket van autorijschool Het Rijhuis is opgebouwd.

Waaruit bestaat een lespakket bij Het Rijhuis?

Een lespakket bestaat bij ons altijd uit:

·      Een X aantal rijlessen.
Bij ons krijg je altijd eerst een gratis proefles. Deze proefles zorgt ervoor dat we een inschatting kunnen maken hoeveel rijlessen je gemiddeld nodig zult hebben. Overigens ligt het gemiddeld aantal rijlessen tussen de 35 en 40 lessen.

·      Eigen Verklaring. Dit is een gezondheidsverklaring die je nodig hebt voordat je opgaat voor je praktijkexamen.

·      Praktijkexamen.

·      Theoriepakket bestaande uit online I-theorie, Cd-rom met 500 examenvragen en een theorieboek.

Waarom bij ons geen TTT/ Tussen Tijdse Toets?

Zoals je kunt zien zit er bij ons in het pakket standaard geen TTT. De reden hiervoor is dat niet iedereen een TTT wil en het zich kan veroorloven. Wij willen deze optie openhouden voor de cursist. Dit wil overigens niet zeggen dat wij een TTT niet adviseren. Wij staan te allen tijde achter een TTT en zullen deze ook vrijwel altijd adviseren. Wil je meer weten over waarom een TTT belangrijk is klik dan op deze link http://www.hetrijhuis.nl/tussentijds-toets en bekijk het filmpje met meer informatie over waarom een TTT belangrijk is.

Waar moet je op letten bij een lespakket?

Als je lespakketten bij verschillende rijscholen gaat vergelijken kijk dan altijd verder dan alleen de uiteindelijke prijs. Het weglaten van bv. een Eigen verklaring scheelt in de totale prijs van het pakket, maar is wel verplicht en moet je hoe dan ook kopen. Let ook op de duur van een rijles. Is deze 50 min i.p.v. de gebruikelijke 60 min? Dan kan dit in prijs goedkoper lijken dan het daadwerkelijk is! Dit zijn autorijbewijs kosten waar je goed op dient te letten.

Voor meer autorijles tips, kijk op onze website!

Zijn er nog vragen dan hoor ik het graag van je. Voel je vrij om hieronder een reactie te geven. Je kunt me altijd bereiken via WhatsApp 06-42208519, mail of laat je nummer achter op onderstaande link dan wordt je gegarandeerd teruggebeld!

http://www.hetrijhuis.nl/contact

 

 

Meer berichten

Lees hieronder nog meer berichten in ons blog.

  • Hoe is een autorijlespakket opgebouwd?

    Wil jij autorijles gaan nemen en wil je weten wat dit kost? Als je verschillende rijscholen vergelijkt zie je altijd andere prijzen? Hoe kan dit en wat heb je nu echt nodig? Ik leg het jou hier uit... lees meer

  • Een nieuwe rijlesauto

    Na 5 jaar met veel plezier te hebben gereden in mijn Volkswagen Polo, wordt het toch echt tijd voor een nieuwe lesauto. Veel cursisten hebben hun rijbewijs B behaald in de Polo maar deze is nu aan vervanging toe. Lees hier welke auto het is geworden lees meer

  • Autorijschool Het Rijhuis Sittard, Heerlen bestaat 5 jaar!

    Ik heb een leuk nieuwtje: Onze autorijschool Het Rijhuis bestaat deze maand 5 jaar, jawel hoor je leest het goed 5 jaar!!! De afgelopen 5 jaar waren bewogen jaren met ups en downs waarin ik een hoop geleerd heb over het runnen van een rijschool. lees meer