Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Hoe haal je snel je theorie-examen?

Vandaag leg ik je uit hoe wij, als rijschool in Heerlen en Sittard-Geleen, jou begeleiden bij het studeren voor het theorie-examen van het B-rijbewijs. We geven je tips hoe je je zo snel en goed mogelijk de theorie eigen kan maken.

Vandaag leg ik je uit hoe wij, als rijschool in Heerlen en Sittard-Geleen, jou begeleiden bij het studeren voor het theorie-examen van het B-rijbewijs. We geven je tips hoe je je zo snel en goed mogelijk de theorie eigen kan maken.

Het theorie-examen “kraken”
Allereerst een onderwerp dat de laatste regelmatig in de media is besproken.
Het gaat om het gerucht dat je het theorie-examen kunt “kraken”, met behulp van een 1- tot 2-daagse cursus gegeven wordt, zal je vast niet ontgaan zijn. Tijdens deze cursus leer je aan de hand van trucjes welke antwoorden je moet geven tijdens het examen.
Bijvoorbeeld: staat het woord ‘invloed’ in de vraag, dan is het antwoord altijd ‘ja’. Volgens de aanbieders van deze cursus, hebben zij de code gekraakt en kunnen ze daarom een slagingskans van 99% garanderen. Na het volgen van zo’n cursus, ga je vaak nog dezelfde dag op voor het CBR-theorie-examen, omdat de trucs en ezelsbruggetjes dan nog vers in je geheugen zitten.Echter, om de theoretische kennis goed te leren én te onthouden,  zal je de lesstof vaker moeten herhalen, verspreid over meerdere dagen. Uit eigen ervaring kunnen we oprecht zeggen dat de meeste cursisten niet over voldoende kennis van de theorie beschikken. Voor je eigen veiligheid en die van anderen, is het veel beter om er voldoende tijd en energie aan te besteden, en de theorie grondig te leren. Daarbij ben je dan ook nog een stuk goedkoper uit. 

Het gesjoemel met het theorie-examen was het gesprek van de week in de media. De kans is momenteel klein dat de theorie-examenkandidaten, die aan de hand van trucjes geslaagd zijn, opnieuw het theorie-examen worden gedwongen het examen opnieuw af te leggen. Wellicht dat daar verandering in komt, nu dit een veelbesproken punt van discussie is worden in de Tweede Kamer.

We willen je adviseren om geen gebruik te maken van eerdergenoemde cursussen. Want: zou jij je helemaal veilig in het verkeer voelen, zonder gedegen kennis van de theorie?
Door goed leren en veel oefenen, kan iedereen slagen. Daar zijn wij van overtuigd. Daarnaast is een goede rijopleiding een investering in je eigen veiligheid en die van anderen. Het gaat immers erom dat je verantwoord leert rijden.

Het theorie-examen auto: een verplichte toets om jouw theoretische kennis van het autorijden te testen
Vanaf je 16e kun je opgaan voor je theorie auto. Voor je mag opgaan voor een TTT (tussentijdse toets) of het praktijkexamen, moet het theorie-examen worden behaald. Dit kun je voor of tijdens de praktijkopleiding doen. Ons advies is om eerst +/- 10 praktijklessen te nemen, zodat je een stukje ervaring opdoet voor het examenonderdeel ‘gevaarherkenning’.Houdt er wel rekening mee dat voor het maken van het theorie-examen, een wachttijd is en dat je zelf de tijd moet nemen om te studeren. Ook als je een snelcursus gaat volgen, moet je op de dag van je TTT/praktijkexamen geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Hoe leer je voor het theorie-examen?
Bij Autorijschool Het Rijhuis zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ook voor het behalen van je theorie-examen, kijken we naar de beste en allernieuwste trends zodat je goed voorbereid aan het CBR theorie-examen kunt deelnemen. Daarbij sluit de theoriecursus perfect aan op de praktijkopleiding. Veel theoretische lesstof herhalen wij tijdens de praktijklessen, zodat je deze kennis meteen in de praktijk kan omzetten. Het is handig om bijvoorbeeld via onze online theoriecursus de betekenis van verkeersborden te oefenen, zodat deze tijdens de rijlessen kunnen worden herhaald.
Hierdoor zal veel van de theorie ook beter blijven hangen en begrijp je waarom de theorie zo belangrijk is in het verkeer.

Weetje
Als je in het woordenboek de betekenis van het woord ‘theorie’ opzoeken, zien we dat dit het tegenovergestelde van ‘praktijk’ is. Zoals dag en nacht, kan de een niet zonder de ander.Leer nu bij ons voor het CBR-theorie-examen met Speedtheorie, een online theoriecursus in combinatie met het originele theorieboek. De speedtheorie is de meest efficiënte internetopleiding van Nederland, waarmee je in slechts enkele uren alle verplichte onderwerpen van het CBR  theorie-examen makkelijk leert.

De opleiding bestaat uit 14 korte en krachtige hoofdstukken, die elk een hoofdonderwerp van het CBR-theorie-examen behandelen, met aansluitend een aantal pittige oefenvragen. Het duurt ongeveer 15 minuten om een hoofdstuk te leren. De opleiding bevat boordevol afbeeldingen, bewegende animaties, video’s en slideshows, die de lesstof illustreren. De online theoriecursus is speciaal voor de leerling die snel, efficiënt en accuraat de theorie wil leren. Na afloop van de online theorieopleiding, heb je nog 5 uur toegang tot complete en realistische oefenexamens. Dit ter voorbereiding op het CBR theorie-examen. Tevens is het theorieboek, als je onderwerpen nader wilt bestuderen, een handig naslagwerk. Wij raden dit dan ook ten zeerste aan.

Bestellen
Wil jij ook op een snelle, makkelijke en effectieve manier je theorie voor auto behalen? Bij autorijschool Het Rijhuis in Heerlen en Sittard-Geleen, bieden we dit theoriepakket t.w.v. € 46,95 nu GRATIS aan bij afname van een lespakket van minimaal 35 lessen!

Ik wil het GRATIS theoriepakket >>

Bedankt voor het lezen van mijn blog. Mocht je nog vragen hebben, bel dan 045 - 888 6976, mail naar info@hetrijhuis.nl of laat hier een bericht achter. Je krijgt altijd snel antwoord

 

 

Meer berichten

Lees hieronder nog meer berichten in ons blog.

  • Hoe is een autorijlespakket opgebouwd?

    Wil jij autorijles gaan nemen en wil je weten wat dit kost? Als je verschillende rijscholen vergelijkt zie je altijd andere prijzen? Hoe kan dit en wat heb je nu echt nodig? Ik leg het jou hier uit... lees meer

  • Een nieuwe rijlesauto

    Na 5 jaar met veel plezier te hebben gereden in mijn Volkswagen Polo, wordt het toch echt tijd voor een nieuwe lesauto. Veel cursisten hebben hun rijbewijs B behaald in de Polo maar deze is nu aan vervanging toe. Lees hier welke auto het is geworden lees meer

  • Autorijschool Het Rijhuis Sittard, Heerlen bestaat 5 jaar!

    Ik heb een leuk nieuwtje: Onze autorijschool Het Rijhuis bestaat deze maand 5 jaar, jawel hoor je leest het goed 5 jaar!!! De afgelopen 5 jaar waren bewogen jaren met ups en downs waarin ik een hoop geleerd heb over het runnen van een rijschool. lees meer