Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Een nieuwe rijlesauto

Na 5 jaar met veel plezier te hebben gereden in mijn Volkswagen Polo, wordt het toch echt tijd voor een nieuwe lesauto. Veel cursisten hebben hun rijbewijs B behaald in de Polo maar deze is nu aan vervanging toe. Lees hier welke auto het is geworden

Na 5 jaar met veel plezier te hebben gereden in mijn Volkswagen Polo, wordt het toch echt tijd voor een nieuwe auto. Veel cursisten hebben hun rijbewijs B behaald in de Polo en afgelopen week stond de km-stand zelfs op 272.727 km! Tijd dus voor een nieuwe bolide!

Leuk om een andere auto te kopen, maar tegelijkertijd ook een probleem. Want voor welk merk moet ik gaan? De concurrentie onder de rijscholen in Heerlen en Sittard/Geleen is moordend en je ziet de meest luxueuze/aparte lesauto’s voorbijkomen. Feit is dat ik graag cursisten opleidt voor hun rijbewijs B in een mooie/ veilige auto, maar dat ik er ook een belegde boterham aan wil overhouden.  Met andere woorden de prijs die betaald wordt voor een lesauto wordt ook doorberekend in de lesprijs. Deze moet nou eenmaal aantrekkelijk blijven voor de klant. Daartegenover staat dat ik als rijschoolhouder er netto ook iets aan over zal moeten houden.

De opvolger van de VW Polo moest een auto worden waarbij de prijs/kwaliteit verhouding goed is en hij mocht voor mij ook iets groter zijn dan de Polo. Na een aantal proefritten te hebben gereden met verschillende merken die me toch allemaal niet echt aanstonden begon me langzaam een beetje de moed in de schoenen te zakken. 

Toen ik tussen 2 rijlessen eens een uurtje vrij had, besloot ik eens een kijkje te nemen bij Volvo garage Biermans in Heerlen. Meteen bij binnenkomst had ik al een prettig gevoel (mede dankzij de gastvrijheid van de verkoper Ben Mijnhart). Gelukkig stond er een auto die me aansprak en na het maken van een proefrit wist ik het direct, dit gaat mijn nieuwe lesauto worden.

Waarom nu een Volvo?

Ik heb dus gekozen voor een Volvo V40 D2.  Volvo is sowieso een premium merk en eerlijk is eerlijk dit merk je gewoon aan alles als je achter het stuur zit, wat een topmerk. Het is een comfortabele, luxueuze en uiterst veilige auto. Volvo staat niet voor niets bekend als het automerk dat gaat voor veiligheid en heeft de beste stoelen. Ze zeggen weleens: Volvo for Life. Veel belangrijker vind ik echter dat het gewoon een superveilige auto is met een lage uitstoot.

De Nederlandse overheid heeft een duidelijk doel voor ogen: de uitstoot van auto's moet omlaag. Om dat te bereiken worden vervuilende auto's zwaarbelast, terwijl zuinige auto's juist worden beloond met belastingvoordeel. En om autofabrikanten scherp te houden, worden de regels ieder jaar aangescherpt. De Volvo V40 heeft hier gelukkig aan gedacht en aan gewerkt. Het is dan ook niet voor niets dat zakelijke rijders in Nederland een sterke dieselmotor willen die desondanks zo zuinig is dat de auto in aanmerking komt voor belastingvoordeel ("lage bijtelling")

Om dit te realiseren, koos Volvo een ongebruikelijke oplossing. In plaats dat de motor kleiner werd gemaakt, koos Volvo voor een grotere motor! Bij de introductie van de Volvo V40 had de "D2" dieselmotor een inhoud van 1.6 liter. De nieuwe D2 heeft een inhoud van 2.0 liter en lijkt daarmee minder zuinig. De gedachte achter deze nieuwe dieselmotor is: een grote motor die licht werk heeft, is zuiniger dan een kleine motor die hard moet werken. Bovendien is de opzet van deze D2 relatief eenvoudig. Volvo gaat zich niet te buiten aan technische hoogstandjes zoals hybride-aandrijving of cilinder-uitschakeling. Het geheim van de D2 (en de andere dieselmotoren in de V40) is "i-Art" technologie, waarbij iedere cilinder apart wordt aangestuurd voor een nauwkeurigere inspuiting. Voor deze extra zuinige D2 is de overige techniek versimpeld. De dubbele turbo die op deze motor aanwezig was, is namelijk vervangen door een enkele.

Veiligheid Volvo

Maar genoeg over het technische verhaal, want het allerbelangrijkste is de veiligheid. Waar vaak niet over nagedacht wordt bij de beslissing voor welke rijschool men gaat kiezen is de veiligheid van een auto. Hoe belangrijk vind je het voor jezelf of voor je kind om in een veilige auto te zitten mocht er een ongeluk gebeuren? Nou, wij van Autorijschool Het Rijhuis vinden dat uitermate belangrijk!

Het Zweeds Volvo heeft een naam hoog te houden als het gaat om veiligheid. Met de V40 heeft het merk zijn reputatie in ieder geval weer veiliggesteld. Volwassen inzittenden kunnen met een gerust hart plaatsnemen, hier scoort de V40 namelijk een bijna perfecte 98 procent. Zelfs de zijwaartse paalbotsing zorgt voor een goede score voor elk lichaamsdeel.

Op het gebied van voetgangersveiligheid scoort de Zweed 88 procent. Opvallend goed, voetgangersveiligheid is juist de categorie waar veel autofabrikanten door de mand vallen. De V40 gooit vooral hoge ogen met zijn airbag voor voetgangers. Op het gebied van veiligheidsassistentie zet de V40 een perfecte 100 procent score neer. Wist je trouwens dat de Volvo (buiten de standaard airbags voor) ook knie airbags heeft, gordijn airbags voor, zij airbags en de zoals hierboven beschreven voetgangers airbag.

Do I need to say more…..!!!

Wat gebeurt er nu in de praktijk?

De auto reclame staat voor komende week ingepland. Aangezien ik tot half november nog een aantal praktijkexamens heb opstaan en ik het niet juist vind om mijn cursisten op het laatste moment voor het praktijkexamen van auto te laten wisselen, heb ik besloten om vanaf de derde week van november het dubbele bedieningssysteem om te bouwen. Vanaf dan zal iedereen die bij mij de rijopleiding volgt gaan rijlessen in mijn nieuwe Volvo. Voor de cursisten die al bezig zijn met de opleiding is dit alleen maar extra ervaring om in 2 verschillende auto`s te kunnen lessen. Dus dat komt helemaal goed.

Uiteraard hoop ik jou als klant te mogen begeleiden bij het behalen van je rijbewijs B in mijn nieuwe Volvo. Zijn er nog vragen dan hoor ik het graag van je. Je kunt me altijd bereiken via
WhatsApp 06-42208519, mail of laat je nummer achter op onderstaande link dan wordt je gegarandeerd teruggebeld!

http://www.hetrijhuis.nl/contact

 

 

Meer berichten

Lees hieronder nog meer berichten in ons blog.

  • Hoe is een autorijlespakket opgebouwd?

    Wil jij autorijles gaan nemen en wil je weten wat dit kost? Als je verschillende rijscholen vergelijkt zie je altijd andere prijzen? Hoe kan dit en wat heb je nu echt nodig? Ik leg het jou hier uit... lees meer

  • Een nieuwe rijlesauto

    Na 5 jaar met veel plezier te hebben gereden in mijn Volkswagen Polo, wordt het toch echt tijd voor een nieuwe lesauto. Veel cursisten hebben hun rijbewijs B behaald in de Polo maar deze is nu aan vervanging toe. Lees hier welke auto het is geworden lees meer

  • Autorijschool Het Rijhuis Sittard, Heerlen bestaat 5 jaar!

    Ik heb een leuk nieuwtje: Onze autorijschool Het Rijhuis bestaat deze maand 5 jaar, jawel hoor je leest het goed 5 jaar!!! De afgelopen 5 jaar waren bewogen jaren met ups en downs waarin ik een hoop geleerd heb over het runnen van een rijschool. lees meer