Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Autorijschool Het Rijhuis Sittard, Heerlen bestaat 5 jaar!

Ik heb een leuk nieuwtje: Onze autorijschool Het Rijhuis bestaat deze maand 5 jaar, jawel hoor je leest het goed 5 jaar!!! De afgelopen 5 jaar waren bewogen jaren met ups en downs waarin ik een hoop geleerd heb over het runnen van een rijschool.

Hallo allemaal,

Ik heb een leuk nieuwtje: Onze autorijschool Het Rijhuis bestaat deze maand 5 jaar, jawel hoor je leest het goed 5 jaar!!!!!! De afgelopen 5 jaar waren bewogen jaren met ups en downs waarin ik een hoop geleerd heb over het zelfstandig runnen van een rijschool. Ik heb zeer zeker ook met heel veel plezier als rijinstructeur gewerkt en uiteraard doe ik dit nog steeds met veel plezier!

Het begin

Het is allemaal 5 jaar geleden begonnen toen ik de overstap maakte van het werken in dienstverband naar het runnen van een zelfstandige onderneming. Werken als rijinstructeur en het hebben van een eigen autorijschool in Heerlen, Sittard/Geleen en omstreken heeft me altijd al aangetrokken. Daarom heb ik hier niet lang over nagedacht en was dit voor mij een gemakkelijke stap om te nemen. Tot op heden heb ik hier nog steeds geen moment spijt van gehad.

Het beroep van rijinstructeur is een boeiend vak waar men zeer zeker niet te makkelijk over moet denken. Je komt met heel veel verschillende cursisten in contact en je kunt niet iedereen over 1 kam scheren. Hiermee probeer ik te zeggen dat je geen standaard lesopbouw voor iedereen kunt hanteren. Elke cursist benader ik persoonlijk op zijn of haar doen en laten en hier pas ik de lesopbouw op aan. Het aanleren en begeleiden van cursisten, zodat ze zelfstandig en verkeersveilig in het verkeer kunnen deelnemen, zie ik nog steeds als een uitdaging.

Concurrentie

Zoals ik al eerder in een blog heb vermeld is er een overschot aan rijscholen in regio Parkstad, Heerlen, Hoensbroek etc. Voor mij is het als rijschool een hele uitdaging geweest om tussen alle rijscholen in Heerlen en omstreken voet aan de grond te krijgen en dit is ook niet zonder bloed, zweet en tranen gegaan.

Toen ik 5 jaar geleden begon heb ik dit echt onderschat. De rijschoolbranche staat zwaar onder druk door het aantal toegenomen rijscholen in Zuid-Limburg. Het is vaak moeilijk om niet in die drukte mee te gaan. Ik ben echter altijd overtuigd geweest van mijn eigen kwaliteiten en standpunten en ik vind dat prijs en kwaliteit in goede verhouding dienen te staan. Door in jezelf te geloven en te vertrouwen op je eigen kracht en cursisten te behandelen met respect bouw je een goede naam op.

Ik ben dan ook hartstikke blij en trots dat ik kan vermelden dat dit ons gelukt is en dat we als rijschool Heerlen een gevestigde naam hebben opgebouwd. Ook als rijschool in Valkenburg hebben we een redelijke vaste klantenkring opgebouwd (met dank aan fam. Bakker waar het allemaal mee begonnen is en die me de kans hebben gegeven).

Wat kunnen jullie nog meer van ons verwachten?

Theoriecursus

Om te beginnen zijn we bezig om een samenwerkingsverband aan te gaan met een theorie centrum waarbij een theoriecursus kan worden gevolgd. Hier is best veel vraag naar, omdat we vaak zien dat cursisten veel moeite hebben met het leren van de theorie voor rijbewijs B. Hier zal ik in een volgende blog op terug komen en meer uitleg over geven.

Nieuwe lesauto

Mijn Volkswagen polo is in inmiddels toe aan vervanging. Langzaam aan ben ik rond aan het neuzen voor een nieuwe lesauto. Tips en ideeën zijn uiteraard van harte welkom.

Grenzen verleggen

Zoals jullie inmiddels hebben gezien hebben we een 2e vestiging als autorijschool in Sittard/Geleen. We blijven echter ook als autorijschool in Heerlen actief. Doordat in de loop van de jaren het aantal rijscholen in Zuid-Limburg sterk is toegenomen zijn we als autorijschool verplicht om onze grenzen te verleggen en dus ons gebied meer te verspreiden.

We willen in ieder geval iedereen hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat jullie in ons hebben door bij ons een rijopleiding te volgen of bij ons je rijbewijs-B te hebben mogen behalen. Uiteraard zal ik mijn best blijven doen als rijinstructeur om cursisten zo goed mogelijk te begeleiden bij het halen van hun rijbewijs! Op naar ons 10-jarig jubileum bij autorijschool Het Rijhuis

Uiteraard hoop ik jou als klant te mogen begeleiden bij het behalen van je rijbewijs B.

Zijn er nog vragen dan hoor ik het graag van je. Je kunt me altijd bereiken via WhatsApp 06-42208519, mail of laat je nummer achter op onderstaande link dan wordt je gegarandeerd teruggebeld!

http://www.hetrijhuis.nl/contact

 

 

 

Meer berichten

Lees hieronder nog meer berichten in ons blog.

  • Hoe is een autorijlespakket opgebouwd?

    Wil jij autorijles gaan nemen en wil je weten wat dit kost? Als je verschillende rijscholen vergelijkt zie je altijd andere prijzen? Hoe kan dit en wat heb je nu echt nodig? Ik leg het jou hier uit... lees meer

  • Een nieuwe rijlesauto

    Na 5 jaar met veel plezier te hebben gereden in mijn Volkswagen Polo, wordt het toch echt tijd voor een nieuwe lesauto. Veel cursisten hebben hun rijbewijs B behaald in de Polo maar deze is nu aan vervanging toe. Lees hier welke auto het is geworden lees meer

  • Autorijschool Het Rijhuis Sittard, Heerlen bestaat 5 jaar!

    Ik heb een leuk nieuwtje: Onze autorijschool Het Rijhuis bestaat deze maand 5 jaar, jawel hoor je leest het goed 5 jaar!!! De afgelopen 5 jaar waren bewogen jaren met ups en downs waarin ik een hoop geleerd heb over het runnen van een rijschool. lees meer